GAMMALDAGS TRÄGOLV

Att gå på ett gammaldags trägolv är helt oslagbart. Den genuina träkänslan och stabiliteten går inte att jämföra med andra golv. Börja med att välja vilket trädslag du vill ha. Ek, Ask, Furu och Gran i olika behandlingar och kulörer. Gammaldags trägolv eller massiva golv som dom även kallas finns även med borstad yta. Behandlingen gör att strukturen i trägolvet ökar och känslan av trä kommer fram ännu mer.

Det blir inte lyxigare

FURU

EK

ASK

GRAN

BARA BÄSTA VIRKET

I tillverkningen väljer man ut den bästa delen av stammen för att få ut de olika dimensionerna. När det kommer till furu och gran så använder man virke från senvuxet trä. Här pratar man om att trädet ska växa långsamt för att bli kompaktare och mer motståndskraftigt. Ett tecken på detta är att årsringarna ligger nära varandra.

FJÄDRDRAR & NOTER

Massiva plankgolv är spontade. Med det menar vi att golvplankan har en not och en fjäder. Om du vill läsa mer om hur golvet ska läggas så går ni in på fliken instruktioner.

STABILLT OCH GENUINT

Massiva trägolv är oftast tjockare och mer solida än vanliga parkettgolv och ger därför en mer homogen känsla när man går på det. Det gör även att man kan strukturborsta ytan hårdare vilket ger ett större djup och en tydligare struktur.

LÅNG LIVSLÄNGD

Golvet ger även utrymme för fler slipningar och har därför väldigt lång livslängd. Massiva trägolv ska fästas i underlaget, om det inte är möjligt så får man välja ett parkettgolv.

FURUGOLV

FRÅN FURA TILL GOLV

Ett klassiskt golv som tar oss tillbaka i tiden. Massiva plankgolv i furu ger en väldigt genuin känsla av traditionellt hantverk och den svenska landsbyggden.

 

EKGOLV

ETT KUNGLIGT TRÄSLAG

Våra massiva trägolv i ek kan förvandla ett helt rum, ge det en helt nytt lyster, en ny karaktär och nya dimensioner. Vi erbjuder ekgolv i flera olika kulörer, toner och strukturer. Ljusa toner som lyser upp, naturliga träfärger som lugnar eller mörka kulörer för en mer dramatisk effekt.

Struktur borstat

Miljöer

ASKGOLV

ETT HÅRT TRÄSLAG MED TYDLIG KARAKTÄR

Ask är ett mycket hårt och tåligt träslag med en variation av kulörer som ger ett spännande uttryck. Den ljusa färgen tillsammans med en sparsam andel kvistar skapar en svårslagen harmoni.

Struktur borstat

Miljöer

GRANGOLV

OM FÖTTERNA FÅR BESTÄMMA

Ett massivt grangolv har en mindre tydlig ådring samt flertalet mindre och ljusare kvistar. Träet är relativt ljust och behåller denna färgton även om det mörknar litegrann med åren. Gran är ett relativt mjukt träslag vilket ger golv som är väldigt sköna att gå på och lätta att sköta om.