MASSIVA TRÄGOLV

Att gå på ett massivt trägolv är helt oslagbart. Den genuina träkänslan och stabiliteten går inte att jämföra med andra golv. Börja med att välja vilket trädslag du vill ha. Ek, Ask, Furu eller Gran i olika behandlingar och kulörer. Massiva golv finns även i borstad yta. Borstningen gör att strukturen i trägolvet ökar och känslan av trä kommer fram ännu mer.

”Det blir inte lyxigare”

FURU

EK

ASK

GRAN

NATUR

DOUGLASGRAN

BARA BÄSTA VIRKET

I tillverkningen väljer man ut den bästa delen av stammen för att få ut de olika dimensionerna. När det kommer till furu och gran så använder man virke från senvuxet trä. Här pratar man om att trädet ska växa långsamt för att bli kompaktare och mer motståndskraftigt. Ett tecken på detta är att årsringarna ligger nära varandra.

FJÄDRDRAR & NOTER

Massiva trägolv är spontade. Med det menar vi att golvplankan har en not och en fjäder. Om du vill läsa mer om hur golvet ska läggas så går ni in på fliken instruktioner.

STABILLT OCH GENUINT

Massiva trägolv är oftast tjockare och mer solida än vanliga parkettgolv och ger därför en mer homogen känsla när man går på det. Det gör även att man kan strukturborsta ytan hårdare vilket ger ett större djup och en tydligare struktur.

LÅNG LIVSLÄNGD

Golvet ger även utrymme för fler slipningar och har därför väldigt lång livslängd. Massiva trägolv ska fästas i underlaget, om det inte är möjligt så kan man välja ett parkettgolv.

OBEHANDLADE GOLV

Välj ett obehandlat golv och välj färg själv

Du kan sätta sin egen prägel på golvet och att hitta rummets unika stil med hjälp av hårdvaxolja och specialträolja. Hårdvaxolja finns i mängder av kulörer och varianter.

 

Massiv Furu

Massiv Ek

Massiv Ask

FURUGOLV

FRÅN FURA TILL GOLV

Ett klassiskt golv av tall som tar oss tillbaka i tiden. Massiva plankgolv i furu ger en väldigt genuin känsla av traditionellt hantverk och den svenska landsbyggden.

 

EKGOLV

ETT KUNGLIGT TRÄSLAG

Våra massiva trägolv i ek kan förvandla ett helt rum och ge det en helt ny lyster, en ny karaktär och nya dimensioner. Vi erbjuder ekgolv i flera olika kulörer, toner och strukturer. Ljusa toner som lyser upp, naturliga träfärger som lugnar eller mörka kulörer för en mer dramatisk effekt.

Struktur

borstat

Miljöer

ASKGOLV

ETT HÅRT TRÄSLAG MED TYDLIG KARAKTÄR

Ask är ett mycket hårt och tåligt träslag med en variation av kulörer som ger ett spännande uttryck. Den ljusa färgen tillsammans med en sparsam andel kvistar skapar en svårslagen harmoni. Asken har en brunkärna som ger golvet ett mer levande utseende.

Struktur borstat

Miljöer

GRANGOLV

OM FÖTTERNA FÅR BESTÄMMA

Ett massivt grangolv har en mindre tydlig ådring samt flertalet mindre och ljusare kvistar. Träet är relativt ljust och behåller denna färgton även om det mörknar litegrann med åren. Gran är ett relativt mjukt träslag vilket ger golv som är väldigt sköna att gå på och lätta att sköta om.

DOUGLASGRAN

FRÅN TRÄD SOM ÄR FLERA HUNDRA ÅR GAMLA

Dessa massiva trägolven av douglas gran ska inte jämföras med den traditionella svenska granen. Dessa massiva och stora träden gå det att få ut rejäla bitar på upp till 35 mm tjocka, 400 mm breda och ända upp till 16 meter långa.

Miljö